ελληνικά βότανα...

Τα βότανα και οι χρήσεις τους ήταν γνωστά από τους αρχαίους χρόνους.
Οι αρχαιότερες μαρτυρίες μέσω έργων τέχνης και διαφόρων μνημείων αποδεικνύουν τη χρήση τους από Σουμέριους και Ασσύριους.

Περισσότερα...
Όνομα:
Email:

Συνταγές με ρίγανη

Συστατικά:

150-200 γρ. Κατίκι

3 κ.σ. Ρίγανη

1 κ.σ. Ελαιόλαδο

Συνοδευτικό (ντιπ) με κατίκι και ρίγανη

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Σερβίρουμε με κομμάτια αραβικής πίτας, αλμυρά ή πιτάκκια.

*προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο βαλσάμικο ξύδι


Συστατικά:

½ κιλό γαύρο

2 κ.σ. ρίγανη

Χοντρό αλάτι

Σκόρδο

Ελαιόλαδο

Γαύρος μαριναρισμένος με ρίγανη

Ξεπλένουμε καλά το γαύρο και τον τοποθετούμε αφού στραγγίξει πολύ καλά σε δοχείο ανά στρώσεις με μπόλικο χοντρό αλάτι ανάμεσα τους. Σκεπάζουμε με αλάτι και το πάνω μέρος. Κλείνουμε το δοχείο για να μη μυρίσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για 24 ώρες. Ελέγχουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αδειάζουμε τα υγρά που μαζεύονται στο δοχείο.

Μετά από το ¨ψήσιμο¨,

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη φυλλομέτρηση. Με τη χρήση της ιστοσελίδας αποδέχεστε αυτόματα τη χρήση cookies σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία